loading
views

Veel missers bij arbeidsmarktcommunicatie

10 november 2008

Managers willen starters aantrekken met het aanbieden van opleidingen en uitdagend werk. Starters zijn echter vooral op zoek naar een goede werksfeer en flexibiliteit.

Dit blijkt uit een onderzoek onder starters en HR- en communicatiemanagers van onderzoeksbureau Q-Research/TDF in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Onderzoekers hebben gekeken naar de aspecten die volgens starters en managers onderscheidend zijn binnen arbeidsmarktcommunicatie.

Werksfeer en flexibele werktijden
Starters op de arbeidsmarkt geven aan dat werkgevers zich vooral kunnen onderscheiden door te communiceren over de werkomgeving, met name de werksfeer en flexibele werktijden. Managers menen echter dat flexibele werktijden in hun bedrijf vaak niet mogelijk of gewenst zijn. HR- en communicatiemanagers denken bovendien zich voornamelijk te kunnen onderscheiden door te communiceren over mogelijkheden voor ontwikkeling. Carrière en persoonlijke groei komt voor starters op de tweede plaats.

Met plezier naar werk
Florent Meier, managing partner bij Q-Research/TDF, denkt dat de HR- en communicatiemanagers mogelijk vanuit hun eigen perspectief redeneren. “Zij benadrukken de aspecten die de toegevoegde waarde van hun medewerkers verhogen, waar zij zelf dus iets aan hebben. Starters vinden het echter belangrijker om met plezier naar hun werk te gaan.”

Leaseauto minst onderscheidend
Zowel managers als starters zien salaris en van voorzieningen zoals pensioenen als het minst belangrijk onderscheidend middel. “Opvallend hierbij is dat ook de leaseauto als minst onderscheidend wordt gezien in arbeidsmarktcommunicatie”, aldus Meier. “Stunts zoals het voeren van sollicitatiegesprekken bij de autodealer lijken dus weinig zinvol.”

Gerelateerd nieuws
> Schooltijdbanen.nl: werk tijdens schooluren
> Filerijder wil thuiswerk of flexibele werktijden
> Flexibele werkgever wint strijd om personeel

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: Q-Research/TDF, november 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek