loading
views

Geen verplichte verzekering voor ZZP’ers

7 november 2008

Er komen geen nieuwe collectieve beschermingsmaatregelen voor zelfstandigen, juist de eigen verantwoordelijkheid wordt door ondernemers als positief ervaren, zo blijkt uit onderzoek.

In de Tweede Kamer drongen eerder dit jaar PvdA, SP en GroenLinks aan op een verplichte verzekering voor arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen. Veel zelfstandigen zijn niet verzekerd, omdat dit voor hen te duur is, bovendien zou een aantal zelfstandigen niet vrijwillig voor het ondernemerschap kiezen.

Zzp’ers vrijwillig ondernemer
Recent onderzoek wijst echter uit dat 95 procent van de zzp-ers vrijwillig en bewust kiest voor het ondernemerschap. Het kabinet stelt dat zelfstandigen een eigen verantwoordelijkheid hebben als het gaat om veiligheid en gezondheid en ziet af van een verplichte verzekering voor zelfstandigen. In maart 2008 wees het kabinet een verplichte verzekering voor zzp’ers tegen arbeidsongeschiktheid al af. Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van SZW gaf toen aan dat particuliere verzekeraars werken aan een betere vrijwillige verzekering.

Bron: SZW, 7 november 2008

Gerelateerd nieuws


Meer uit deze rubriek