loading
views

Sociale verzekeringsdagen

5 november 2008

De Belastingdienst heeft geconstateerd dat er onduidelijkheid is over het aangeven van het aantal sociale verzekeringsdagen (sv-dagen) bij een werknemer met een 36-urige werkweek, die een vierdaagse werkweek heeft in plaats van een vijfdaagse werkweek.

Een werkdag is een sv-dag als een werknemer over die dag ook loon (uit tegenwoordige dienstbetrekking) krijgt. Bij een vierdaagse werkweek gaat de werkgever dus uit van vier sv-dagen. Het maakt dan niet uit hoeveel uren de werknemer op die dag heeft gewerkt.

Als werkgevers tussen 1 januari 2006 en nu in deze gevallen toch is uitgegaan van vijf sv-dagen, hoeven zij daarvoor geen correctieberichten in te sturen.

Voor de berekening van de loonheffing en de premies werknemersverzekeringen maakt het opgegeven aantal SV-dagen overigens niet uit. De opgaven van SV-dagen is voor het UWV uitsluitend van belang in verband met het dossier dat gebruikt wordt bij de toekenning van uitkeringen.

In FlexService wordt het aantal SV-dagen altijd toegekend op grond van de gewerkte dagen, gemaximeerd op 20 SV-dagen per 4 weken.

Bron: FlexService, 5 november 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek