loading
views

65-plusser met bijstand mag ook bijverdienen

5 november 2008

De bijverdienregeling in de bijstand wordt opengesteld voor gepensioneerden. Nu staat in de regeling nog een leeftijdsgrens van 65 jaar.

Maar staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken wil regelen dat arme 65-plussers die door een onvolledige AOW een beroep moeten doen op bijstand, ook 181 euro per maand mogen bijverdienen naast hun uitkering.

Regeling vervroegd
De PvdA-bewindsman kondigde woensdag in de Tweede Kamer aan tijdens een debat over mensen met een AOW-gat dat de regeling per 2010 wordt aanpast. Maar CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vroeg de nieuwe regeling mee te nemen in de begroting Sociale Zaken voor volgend jaar. Daarop zei de staatssecretaris te bekijken of de nieuwe regeling inderdaad al per 1 januari 2009 in kan gaan.

Bijstand ook voor arme gepensioneerden
Verder was de Kamer tevreden over het besluit om vanaf 2010 de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die de AOW uitvoert, ook de bijstand te laten uitkeren aan arme gepensioneerden. D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya had daarover een motie ingediend om te voorkomen dat mensen met een AOW-gat die recht hebben op bijstand, daarvan geen gebruik van maken door onwetendheid of schaamte.

AOW gekort
Ongeveer 425 duizend 65-plussers hebben momenteel een onvolledig staatspensioen, omdat zij tussen hun 15de en 65ste niet aldoor in Nederland hebben gewoond. Voor elk ontbrekend jaar wordt de AOW met 2 procent gekort.

Arbeidsmarkt – bijstand
> meer nieuws

Pensioen – nieuws
> meer

Oudere werknemers – nieuws
> meer

Bron: SZW, 5 november 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek