loading
views

FNV: geef flexwerkers vertrekpremie

3 november 2008

Nu de productie inzakt door de kredietcrisis bezuinigen veel bedrijven op uitzendkrachten. Heineken, DAF, Scania en ASML maakten afgelopen weken bekend flexwerkers op straat te zetten.

Marcel Nuyten, cao-onderhandelaar voor uitzendkrachten bij FNV Bondgenoten, bepleit dat ook uitzendkrachten een vertrekpremie krijgen als zij op straat komen te staan.

Gelijke sociale rechten
Uitzendkrachten die langer dan een jaar werken en in dienst zijn van het uitzendbureau, zouden volgens hem voor de premie in aanmerking moeten komen. Zo krijgt de uitzendkracht meer gelijke sociale rechten als een werknemer in vaste dienst.

Hoog aantal vacatures
Uitzendbureaus zelf zien de toekomst minder somber en wijzen op het nog altijd hoge aantal vacatures. Dit jaar – de gegevens zijn bekend tot en met 5 oktober – draaien uitzendkrachten weliswaar minder uren dan in 2007, maar dat komt door een minder sterke groei dan vorig jaar. “De kredietcrisis moet nog zichtbaar worden in de cijfers, áls dat al gebeurt,” zegt woordvoerder Remco Icke van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

Nieuwe baan beste vertrekpremie
Plaatsvervangend directeur Jurrien Koops van de ABU ziet een vertrekpremie voor uitzendkrachten niet zitten. ,,Een nieuwe baan is de beste vertrekpremie die een uitzendkracht kan krijgen,” zegt hij. Volgens de ABU doen uitzendbureaus er alles aan om uitzendkrachten te herplaatsen en kan het geld in de bedrijven blijven.

Bron: AD.nl, 31 oktober 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek