loading
views

Bedrijven herzien hun beloningsbudget

3 november 2008

Werkgevers herzien hun beloningsbudget voor volgend jaar en verwachten dat werknemers dat stilzwijgend accepteren.

Uit onderzoek van Hewitt Associates komt naar voren dat veel werkgevers minder loonsverhoging en bonussen gaan uitkeren dan verwacht, en in feite van mening zijn dat werknemers blij mogen zijn dat ze überhaupt nog een baan hebben.

Bevriezing salarissen
Ook Watson Wyatt zegt na onderzoek dat de helft van de ondervraagde ondernemingen hun beloningsbeleid en –filosofie nog eens goed onder de loep nemen vanwege de huidige financiële situatie. Meer dan de helft van die bedrijven denkt er zelfs over na de salarissen te bevriezen en/of zelfs mensen te ontslaan.

Variabele beloningen
Ken Abosch van Hewitt Amerika: “Door de lagere loonsverhoging, zullen Amerikanen hun broekriem nog strakker aan moeten trekken. Tevens is het een enorme uitdaging voor ondernemingen die zowel kosten moeten zien te beheersen als hun personeel gemotiveerd houden. Personeelsbehoud is immers belangrijker dan ooit. We verwachten dan ook een grotere nadruk op variabele beloningen om het personeel te motiveren en hen te helpen omgaan met toenemende economische druk.”

Toppers krijgen extra
Voor goed presterende werkenden reserveert 40% van de bedrijven een deel van het budget. Een kwart roept extra beloningen voor hun beste mensen in het leven. Een vijfde geeft een loyaliteitsbonus als werknemers een bepaalde periode voor hen werken.”

Bron: Managersonline en Watson Wyatt Survey, 30 oktober 2008

Arbeidsmarkt – inkomensontwikkeling
> meer

HRM-nieuws
> meer


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek