loading
views

ABN start nieuwe dienstverlener voor zzp’ers

Logo Associates14 oktober 2008

ABN Amro heeft bemiddelingsbureau Associates opgericht voor hoogopgeleide zelfstandigen zonder personeel. Elke zzp’ers zal door Associates worden gescreend.

Voor de zzp’ers bestaat het voordeel vooral in verlaging van de administratieve lasten. Zzp’ers kunnen via de website van Associates in contact komen met opdrachtgevers zonder intermediairs. “Associates wil de belemmeringen die bedrijven associëren met het inhuren van zzp’ers wegnemen,” aldus directeur Arno Zondag.

Voordelen voor zzp’er en opdrachtgever
Het kost zzp’ers, vaak consultants, 500 euro per jaar en 2,50 per uur om van deze bemiddelaar gebruik te maken en toegang te krijgen tot geadverteerde opdrachten. Volgens Associates besparen opdrachtgevers zo minimaal 20% op hun uitgaven aan extern personeel. Bovendien belooft de bemiddelaar een verlaging van administratieve lasten voor zzp’ers. Met behulp van een online P-card, een soort credit card voor bedrijven, worden administratieve handelingen rondom betalingen gemoderniseerd en daardoor geminimaliseerd. Associates introduceert binnenkort ook online boekhouden als een dienst voor de zzp’er.

Omzet zzp’ers
Volgens het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) waren er in 2006 naar schatting al meer dan 1 mln mensen – 12% van de Nederlandse beroepsbevolking – werkzaam als zelfstandig ondernemer. Ongeveer 350.000 van hen zijn hoogopgeleide zelfstandigen die werkzaam zijn op het gebied van ICT, personeelszaken, marketing en communicatie. Gezamenlijk zetten zij naar schatting zo’n 14-16 mrd euro per jaar om, aldus de nieuwe dochter van ABN Amro.

FlexNieuws
> meer nieuws over de flexmarkt

ZZP’ers – nieuws
> meer nieuws

Bron: Associates, 14 oktober 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek