loading
views

Transfersommen en flexplekken voor werknemers

29 september 2008

Over tien jaar zal ook voor de investeringen in talent op de werkvloer een transfersom worden neergelegd. Bovendien verdwijnt wellicht de vaste werkplek.

Investeringen die we nu alleen nog kennen van het betaald voetbal zullen dan ook in werknemers worden gedaan. Dat denkt bijna tachtig procent van de P&O’ers in Nederland en meer dan de helft van de hogeropgeleiden. Dit blijkt uit onderzoek van BNR Nieuwsradio en HR-dienstverlener Randstad onder bijna 1000 hogeropgeleiden.

Overnamekosten werknemer
Talentvolle medewerkers zijn moeilijk te vinden. Als een werkgever 20.000 euro investeert in de MBA-opleiding van een werknemer, dan zal met de nieuwe werkgever afspraken gemaakt moeten worden over het overnemen van de werknemer én de kosten van deze investering. Dit stelt Joost Vriesman, manager Strategie & Development van Randstad Nederland.

Flexibele werktijden de norm
Bovendien verwacht 40 procent van de ondervraagden dat over tien jaar de grens tussen werktijd en vrije tijd helemaal is verdwenen. Hoewel 73% van de respondenten, waaronder vooral zelfstandig ondernemers, denken dat flexibele werktijden steeds meer de norm wordt, denkt 45% niet dat thuiswerken de kantoorplek vervangt. Wel zal de vaste werkplek verdwijnen, waarvoor flexplekken in de plaats komen, volgens 44%.

ZZP’ers – nieuws
> meer nieuws

FlexNieuws
> meer nieuws over de flexmarkt

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: bnr.nl, 26 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek