loading
views

Zorgorganisatie meldt forse fraude uitzendwerk

27 september 2008

In zorgorganisatie ’s Heeren Loo Midden-Nederland zou grootschalig gefraudeerd zijn met uitzendwerk. De zorgorganisatie heeft inmiddels gebroken met de betrokken uitzendbureaus.

Volgens onderzoek van de firma Hoffman Bedrijfsrecherche meldden sommige medewerkers zich ziek, om vervolgens voor een uitzendbureau aan de slag gingen. Gevolg: dubbele inkomsten.

Gebroken met betroken uitzendbureaus
Ook zetten verschillende kleinere uitzendbureaus mensen in zonder zich aan de CAO te houden. Verder werd gerommeld met facturen, werkbriefjes en handtekeningen, aldus Hoffman. ’s Heeren Loo kan geen schatting geven van de schade, maar heeft gebroken met de betrokken uitzendbureaus. Omdat deze ook actief zijn bij andere zorgorganisaties zoekt de directie van ’s Heeren Loo contact met collega-directeuren en met de belangenvereniging Gehandicapten Zorg Nederland. Bestuurder-directeur Lydia Helzig-Nazarowa zegt dat de bedrijfsrechercheurs indringende gesprekken met tal van medewerkers hebben gevoerd en dat sommigen naar aanleiding daarvan besloten zelf te vertrekken. ’s Heeren Loo doet nu uitsluitend nog zaken met Randstad.

FlexNieuws
> meer nieuws over de flexmarkt

Arbeidsinspectie – nieuws
> meer nieuws

Bron: deStentor, 27 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek