loading
views

Bevolking EU zou afnemen zonder migranten

25 september 2008

De bevolking in de vijftien EU-landen zou afnemen zonder aanwezigheid van migranten, aangezien autochtone bewoners minder kinderen krijgen.

Dat blijkt uit de recente cijfers van het Europese statistisch bureau Eurostat.

Bevolkingsgroei door immigratie
In 2007 was de bevolking met 0,48 procent toegenomen tot bijna 500 miljoen mensen. Maar liefst 80% van deze groei is het resultaat van immigratie, slechts ongeveer eenvijfde wordt verzoorzaakt door natuurlijke verandering, de toename van sterfgevallen en geboortes. Met uizondering van Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland. Vanuit landen buiten de EU is een toename van immigratie waargenomen van 16,4 procent, ofwel 1,9 miljoen mensen.

Afname bevolking
Negen landen hadden te maken met meer sterfgevallen dan geboortes, te weten Bulgarije, Estland, Letland, Duitsland, Hongarije, Italië, Litouwen en Romenië. Eurostat verwacht dat de bevolking in de EU zal afnemen, wanneer het aantal geboortes niet sneller groeit.

Europa buiten de EU
In Europese landen buiten de EU nam de totale bevolking toe met 3,5 procent tot 2,9 miljoen mensen. Ook hier was immigratie de belangrijkste oorzaak van de groei, voor 76 procent..

EU-werknemers – nieuws

> meer

Bron: Eurostat, 25 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek