loading
views

Solliciteren via webcam bij PolyTalent

Logo PolyTalent
Logo Clooks

24 september 2008

Kandidaten en opdrachtgevers van werving- en selectiebureau PolyTalent uit Eindhoven communiceren sinds kort online via een ‘semi-live’ video.

Preview is onlangs gelanceerd door Clooks, een bedrijf dat web-based video- en software-applicaties biedt voor e-recruitment.

Solliciteren via webcam
Met een webcam kunnen kandidaten zichzelf aan de hand van een op de vacature afgestemd interview presenteren. De werkgever kan zelf de vragen per vacature invoeren of wijzigen. De vragen verschijnen één voor één als tekst in beeld, waarbij de kandidaat na een antwoord op een vraag de volgende vraag oproept.

Confronterend op een goede manier
Net als met de inmiddels gewone online sollicitaties kan de sollicitant reageren wanneer het hem uitkomt, en de recruiter op zijn beurt kan naar de sollicitaties kijken wanneer hij daar tijd voor heeft. Benjamin van Staalduinen, van PolyTalent bevestigt in een interview met BNR Radio
het ‘semi-live’ karakter van de applicatie en noemt de (door een robot gestelde) vragen “confronterend op een goede manier”. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een live interview.

Luister naar het interview op BNR Radio >

Referentie PolyTalent, klant van FlexService >

FlexNieuws
> meer nieuws over de flexmarkt

Bron: Clooks.com, 24 september 2008 en BNR Radio, 24 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek