loading
views

Uniform loonbegrip kan snel en eenvoudig

20 september 2008

Het kabinet kan de administratieve lasten voor bedrijven betrekkelijk snel en simpel verlagen door het loonbegrip te uniformeren.

De mogelijke koopkrachteffecten zouden kunnen worden geneutraliseerd door de tariefschijven en arbeidskortingen te wijzigen. Dit stellen hoogleraar economie Flip de Kam en fiscaal jurist Willem Stevens in Het Financieele Dagblad.

Nieuw coalitieakkoord nodig
Bedrijven hebben nu handenvol werk aan het berekenen van de verschillende afdrachten voor de loonbelasting, werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (ZVW). Voor elk van die heffingen geldt namelijk een andere grondslag. Staatsscretaris De Jager heeft al eerder aangekondigd tot een uniform loonbegrip te willen komen, maar volgens hem is daarvoor een nieuw coalitieakkoord nodig.

Wijzigen tariefschijven en arbeidskortingen
Volgens oud-CDA-senator Stevens is dat helemaal niet nodig. De mogelijke koopkrachteffecten van het voorstel van Stevens en De Kam zouden kunnen worden geneutraliseerd door de tariefschijven en arbeidskortingen te wijzigen. Om tot één loonbegrip te komen moeten volgens De Kam en Stevens wel vier horden worden genomen. Dat zijn de auto van de zaak, de levensloopregeling, de inkomensafhankelijke ZVW-bijdrage en de WW-franchise. In hun voorstel bieden ze daarvoor verschillende oplossingen.

Goed uitvoerbaar
Volgens Het Financieele Dagblad is het voorstel op het ministerie van Financiën goed ontvangen. Ook fiscalist Jan-Bertram Rietveld van Ernst & Young Belastingadviseurs noemt het een “erg goed verhaal, dat theoretisch mooi en praktisch goed uitvoerbaar is.”

Bron: ElsevierFiscaal, 18 september 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek