loading
views

Akkoord ontslagrecht: maximum vergoeding

10 september 2008

Na twee jaar touwtrekken is er eindelijk een akkoord over het ontslagrecht. Werknemers die jaarlijks 75.000 euro of meer verdienen, krijgen bij ontslag nog maximaal een jaarsalaris mee.

Dat heeft minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid afgesproken met FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW. Vakbond CNV is het niet eens met de afspraak over de versoepeling van het ontslagrecht die is gemaakt met het kabinet. “Werknemers schieten niets op met deze deal”, zegt CNV-voorzitter Rene Paas in een reactie in een radio-interview vandaag.

Plannen Commissie Bakker
De FNV is blij met de plannen. Het akkoord maakt de plannen van de Commissie Bakker overbodig, evenals bezuiniging op de WW, verhoging van de AOW-leeftijd en omvorming van de sociale zekerheid naar een individuele levensloopregeling, stelt de bond.

Versoepeling ontslagrecht
CNV is juist teleurgesteld dat de voorstellen van de Commissie Bakker van de baan lijken. “Er wordt niets gedaan voor flexwerkers en mensen die langs de kant staan. En hoe je het ook wendt of keert, het ontslagrecht wordt hiermee versoepeld,” aldus Paas.

Najaarsoverleg
Binnen enkele weken willen kabinet en sociale partners bij elkaar komen voor het Najaarsoverleg. Behalve over dit akkoord wordt daar gesproken over koopkracht, scholing, en meer mensen aan de slag.

Looneis niet behandeld in akkoord
In het ontslagakkoord staat verder niets over de lonen. De FNV presenteert volgende week maandag haar arbeidsvoorwaardenbeleid. De looneis voor volgend jaar wordt in november vastgesteld, na consultatie door de bonden van hun leden. FNV gaat inzetten op koopkrachtverbetering. Het CNV is niet bereid om op voorhand in te stemmen met een loonvraag van 3,5%.

Ontslagrecht – nieuws
> meer

Bron: CNV, 9 september 2008 en FNV, 9 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek