loading
views

UWV en SVB werken straks mee aan schuldregeling

8 september 2008

Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) krijgen binnenkort de wettelijke mogelijkheid om mee te werken aan het oplossen van schulden van cliënten.

Het wetsvoorstel is vandaag door staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingediend bij de Tweede Kamer, aldus het persbericht van vandaag.

Schuldsanering
Het voorstel past in het kabinetsbeleid om problematische schulden aan te pakken omdat die vaak een belemmering vormen voor mensen om (weer) te gaan werken. Op dit moment is het voor beide instellingen vrijwel onmogelijk mee te werken aan het saneren van schulden van cliënten die met een minnelijk schuldhulpverleningstraject starten. Schulden die zijn ontstaan als gevolg van frauduleus handelen van cliënten vallen buiten de regeling. De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet heeft om meewerking aan de schuldregeling gevraagd.

Nieuwe aanpak goedgekeurd
Het kabinet vindt het belangrijk dat mensen met problematische schulden goed geholpen worden, stelt het SZW. Naast het tegengaan van problematische schulden is het belangrijk dat ook schuldhulpverlening de mensen bereikt. Deze nieuwe aanpak komt ook tegemoet aan de wensen van UWV, SVB, gemeenten en de kredietbanken.

UWV – nieuws

> meer

Bron: SZW, 8 september 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek