loading
views

Actie tegen werving bewakingspersoneel

8 september 2008

De Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) heeft vrijdag bij twee uitzendbureaus in Utrecht actie gevoerd tegen de werving van bewakingspersoneel voor het detentiecentrum voor vluchtelingen in Kamp Zeist.

De ingehuurde bewakers zouden incompetent zijn en bovendien is de AAGU in beginsel tegen het detentie- en deportatiebeleid van de Nederlandse overheid. De actievoerders vroegen aandacht voor hun standpunten door pamfletten uit te delen bij vestigingen van de uitzendbureaus Adecco aan de Biltstraat en Randstad aan de Lange Viestraat. In Amsterdam hield de anarchistische beweging een picketline bij filialen van dezelfde uitzendbureaus. De groep kondigt aan meer van deze picketlines te gaan organiseren.

Bewakers benaderen vluchtelingen agressief
De uitzendbureaus zouden in opdracht van het beveiligingsbedrijf Groep 4 Securicor private bewaking in alle Nederlandse detentiecentra voor vluchtelingen verzorgen. Bewakers zijn volgens AAGU slecht opgeleid en benaderen vluchtelingen denigrerend of agressief.

Tempo Team
Uitzendbureau Tempo Team zou naar aanleiding van een eerdere actie op 16 mei 2008 niet meer adverteren voor het werven van detentietoezichthouders.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: aagu.nl, 5 septemer 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek