loading
views

OSB: schoonmaakbedrijf moet CAO naleven

5 september 2008

Alle bedrijven moeten zich aan de cao houden, ook het Duitse schoonmaakbedrijf Menke.

Het toepassen van de cao hoort bij een professioneel schoonmaakbedrijf én bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat stelt de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) donderdag in een persbericht naar aanleiding van de problemen met het Duitse schoonmaakbedrijf Menke bij Center Parcs Het Heijderbos.

Menke houdt zich niet aan Nederlandse cao
Menke is geen lid van OSB en houdt zich niet aan de Nederlandse cao voor de sector. OSB laat weten de negatieve impact van deze zaak op de branche te betreuren. De ondernemersorganisatie vindt dat alle bedrijven zich dienen te houden aan de basisafspraken in de bedrijfstak. OSB stelt dat zij er op toeziet dat haar leden de cao naleven.

Achtergrond conflict
Eerder dit jaar zijn acht werknemers van Menke zonder opgaaf van reden per direct ontslagen. De schoonmakers waren betrokken bij acties tegen verschillende misstanden; Menke zou niet goed uitbetalen, intimideren, de Nederlandse wet- en regelgeving niet toepassen en kritische werknemers ontslaan. De schoonmakers hebben onder meer toepassing van de cao schoonmaak voor álle schoonmakers geëist en het met terugwerkende kracht oplossen van alle problemen. De schoonmakers werkten op het terrein van Center Parcs Heijderbos.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Ontslagrecht – nieuws
> meer

Bron: OSB, 4 september 2008 en FNV Bondgenoten, 21 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek