loading
views

‘Werk beïnvloedt gezondheid negatief’

5 september 2008
Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van wervings- en selectiebedrijf Kelly Services, onder ruim 115.000 mensen in 33 landen, waaronder Nederland. ‘Het is in het belang van een organisatie om de gezondheid en het welzijn van de werknemers als een prioriteit te zien. Een gezonde werkomgeving zorgt namelijk voor hogere productiviteit, lagere absentie en een positievere instelling’, aldus Sharon Montsanto.

Bijna 30% van de Nederlandse werknemers geeft aan dat het werk hun gezondheid negatief beïnvloedt; men wil flexibele werktijden, minder stress en toegang tot een sportschool op de werkvloer.

Flexibele werktijden en minder stress
Gebrek aan erkenning en slecht arbeidsmoreel veroorzaken gezondheidsproblemen zoals stress en slapeloosheid. Maar liefst 72% vindt dat werkgevers meer mogelijkheden moeten bieden op de werkvloer voor een betere gezondheid en fitheid. Oplossingen die worden voorgesteld zijn flexibele werktijden, toegang tot een sportschool en minder stress binnen de werkomgeving. Dit hoeft overigens niet allemaal voor rekening van de baas te zijn. Werknemers menen dat ook een betere communicatie met het management zou bijdragen aan een betere gezondheid.

Gezond of ziek
Overigens geeft 13% toe zich wel eens te hebben ziek gemeld zonder daadwerkelijk ziek te zijn. Daarvan krijgt minder dan de helft die dagen uitbetaald. Ondanks de uitkomsten van het onderzoek, zegt 87% van de Nederlandse respondenten dat hun huidige gezondheid ‘goed’ is of zelfs ‘erg goed’.

HRM – Arbo

> meer nieuws

Bron: Kelly Services, 3 september 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek