loading
views
0 reacties
Rob Berbers

Column Rob Berbers: De Gouden Kooi

Directeur van FaseVijf, Bemiddelaars voor Bemiddelaars te Bussum. Gespecialiseerd in het bemiddelen van mensen binnen de commerciële arbeidsbemiddeling voor vaste en interim posities. Kent die branche op zijn duimpje omdat hij sinds 1990 daarin op directieniveau (vast en interim) werkzaam is. Lid van diverse raden van advies en de laterale denktank ‘Not Just Von Braun’. Getrouwd met Milou en vader van drie kinderen. X

Wie is Rob Berbers?
Directeur van FaseVijf, Bemiddelaars voor Bemiddelaars te Bussum. Gespecialiseerd in het bemiddelen van mensen binnen de commerciële arbeidsbemiddeling voor vaste en interim posities. Kent die branche op zijn duimpje omdat hij sinds 1990 daarin op directieniveau (vast en interim) werkzaam is. Lid van diverse raden van advies en de laterale denktank ‘Not Just Von Braun’. Getrouwd met Milou en vader van drie kinderen.

Kandidaten
In een maandelijkse column beschrijft Rob Berbers types kandidaten, die hij en zijn collega’s leren kennen tijdens bemiddelingstrajecten. Kent u deze al? (nee, we noemen geen namen)

Jaap Aap
Terror Jaap, de irritante vent uit de successerie ‘De Gouden Kooi’ van Talpa werd min of meer de verpersoonlijking van de leugen voor eigen gewin. Voor zijn leugenachtig optreden kreeg hij de hoofdprijs van meer dan € 1.000.000,– uitgekeerd. Hij hield zijn publiek tot het eind voor de gek door te zeggen dat hij de helft zou overmaken naar een goed doel, wat hij natuurlijk zelf bleek te zijn.

Gecheckt
Je staat raar te kijken als je als bemiddelaar te maken krijgt met een kandidaat van het type Jaap Aap. Je bent getraind en zorgvuldig. Je checkt alle aspecten van iemands gedrag in combinatie met zijn mogelijkheden en toch word je erdoor overvallen. Dit type kandidaat kenmerkt zich door gemakzucht en een mentaliteit die ervan uitgaat dat leugen en bedrog worden beloond.

Beeldscherm
Komt het soms door de vluchtigheid van de nieuwe generatie, overladen door prikkels en comfort? Jongeren uit deze generatie vinden het normaal om alles tegelijk te doen: een gesprek voeren via MSN, tegelijkertijd een sms-je versturen en luisteren naar de laatste hits via de in het oor geplugde i-pod. Contacten komen oppervlakkig en afstandelijk over. Communiceren met een beeldscherm is gemakkelijker en minder persoonlijk dan een gesprek face to face. Zo lijkt het.

Overstap
Wij volgen, als headhunters, onze kandidaten intensief gedurende hun loopbaan. Samen met de kandidaat proberen we het juiste moment te bepalen voor een overstap. Zo accommoderen we mensen in hun carrière. Niet zelden adviseren we mensen om eerst nog hun klus af te maken, echt iets neer te zetten wat mooi staat op hun curriculum vitae. Ondanks onze zorgvuldigheid in het selecteren van onze gesprekspartners, stuiten we af en toe op kandidaten uit de Gouden Kooi-generatie. Een Jaap-Aap-kandidaat in onze termen.

Bont
Een aantal weken geleden maakte een kandidate het wel heel erg bont. We volgden deze mevrouw al geruime tijd. Ze zat goed op haar plek bij haar huidige organisatie maar was wel toe aan een ander behangetje om haar competenties beter tot hun recht te laten komen. We vonden een nieuwe uitdagende werkkring voor haar en ze ging de molen in: gesprekken bij ons op kantoor, gesprekken bij onze opdrachtgever, een assessment bij een gerenommeerde club, terugkoppelingen en de besprekingen hierover… Dit alles binnen een tijdsbestek van 6 weken.

Happy
De kandidate kreeg een contract aangeboden. Ze ondertekende het, zegde haar huidige baan op, was volledig happy met inhoudelijkheden en uitdagingen in haar nieuwe functie en, niet onbelangrijk, ook met het bijbehorende salarispakket. Voor de duidelijkheid: ze kreeg geen ‘pepernotenbaan’ maar een stevige klus op een senior management positie bij een van onze cliënten.

Sealed
De startdatum werd afgesproken en vastgelegd, alles was signed, sealed and delivered. We hadden tijdens de opzegperiode nog regelmatig contact met haar, no sweat.

Mailtje
Maar een dag voordat zij zou starten bij onze cliënt, kreeg mijn collega een mailtje (wat? ja, een mailtje) waarin de kandidate schreef dat ze ergens anders zou gaan starten en niet bij onze cliënt. Bedankt hoor, tot ziens.

Bemiddelingen
Gelukkig gaan veel procedures goed, bouwen we een band op met onze kandidaat, doet onze cliënt dat ook en komen we tot zeer mooie bemiddelingen. Soms word je echter op onverwachte manier bij de neus genomen, al zijn dat nog uitzonderingen. Toch hebben we daar meer van dan in voorgaande jaren. Laten het alsjeblieft uitzonderingen blijven en geen voorlopers van een nieuwe mentaliteit.


Rob Berbers
Fase Vijf

Reageren?
r.berbers@fasevijf.nl

Het FaseVijf-team »

Meer columns
De Binaire Kandidaat
De Walking Fee

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek