loading
views

Rechtbank herroept aanslag ID-fraude uitzender

28 augustus 2008

De rechtbank heeft in juli het beroep van een uitzendbureau tegen een door de Belastingdienst opgelegde aanslag inzake identiteitsfraude gegrond verklaard en de aanslag van in totaal ruim 650.00 euro herroepen.

Aan het uitzendbureau was eerder een naheffingsaanslag loonbelasting/premie volksverzekeringen opgelegd naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek door FIOD/ECD. Uit dat onderzoek bleek dat het bureau werknemers op basis van een vals of vervalst identiteitsbewijs of zonder loonbelastingverklaring in de loonadministratie had opgenomen.

Voldaan aan verplichtingen
Het uitzendbureau is tegen de aanslag in beroep gegaan. De rechtbank heeft geoordeeld dat het bureau redelijkerwijs niet heeft behoeven te onderkennen dat de identiteitsbewijzen vals dan wel vervalst waren dan wel dat op het bureau een verdergaande onderzoeksplicht rustte. Tevens is de rechtbank van oordeel dat gelet op de eerdere inbeslagneming van de loonadministratie het ontbreken van de loonbelastingverklaringen daarin niet aan het bureau is toe te rekenen.

Gerelateerd:
> Nóg specifiekere controle legitimatie
> Identiteit: instelbare controle aan de bron

Wet- en regelgeving flexmarkt
> meer

Bron: Rechtbank ‘s-Gravenhage , AWB 07/3717 LB/PVV, 9 juli 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek