loading
views

Randstad Q2: waarschuwing omzetdruk

27 augustus 2008

Randstad ziet steeds meer signalen dat de groei in Europa en de VS verder verzwakt. Volgens financieel topman Robert-Jan van der Kraats nadert het einde van de groei.

Het uitzendconcern had in het tweede kwartaal naar eigen zeggen te maken met druk op de omzet die de onderneming op eigen kracht draait. Dat deed zich voor in de meeste Europese markten. Deze ontwikkeling heeft zich ‘over het algemeen doorgezet in juli’. Randstad haalt de meeste omzet uit Europa.

Sterke resultaten
Randstad heeft in het tweede kwartaal een winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie (ebita) geboekte van euro 192,3 mln tegen euro 130,4 mln vorig jaar. Dit is inclusief het ebita-resultaat van Vedior, dat in mei werd overgenomen voor euro 3,51 mrd. Analisten rekende vooraf op een lager resultaat van gemiddeld euro 159,3 mln. De omzet kwam uit op euro 3.376 mln, tegen euro 2.253 mln in dezelfde periode vorig jaar. De pro forma omzet steeg autonoom met 4% naar euro 4.477,5 mln.

Langzame vertraging
Per werkdag nam de autonome omzet volgens Randstad met 1% af in juli. ‘We zien een langzame vertraging in de markt’, aldus Van der Kraats. In onder meer Frankrijk en Nederland, waar het bedrijf iets minder dan de helft van zijn omzet behaalt, is de vertraging goed zichtbaar. In de Verenigde Staten, waar ongeveer een tiende van de omzet wordt geboekt, daalt de omzet nog steeds. ‘We zien op dit moment geen verbetering in de Verenigde Staten’, aldus Van de Kraats.

Integratie Vedior op schema
De integratie van Vedior verloopt volgens het bedrijf op schema. Randstad heeft woensdag zijn verwachting voor de jaarlijkse kostenvoordelen door de overname verhoogd tot euro 90 mln. Eerder ging het bedrijf nog uit van kostenbesparingen van 80 mln per jaar. De integratiekosten komen euro 10 mln hoger uit op euro 70 mln.

Gerelateerd:
> Randstad verlengt sponsorship NOC*NSF
> ING verkleint belang in Randstad tot 12,85%
> Randstad: geen interesse in Hays
> DPA en I-bridge Top ICT Werkgevers 2008
> Randstad helpt ex-prostituees aan baan
> Randstad verkoopt activiteiten Portugal
> Vedior en Tempo-Team samen verder

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: Randstad, 27 augustus 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek