loading
views

Middelgrote bureaus productiever dan grote

27 augustus 2008

Intercedenten van middelgrote uitzendbureaus plaatsen meer uitzendkrachten dan hun collega´s bij grotere bureaus. Dit komt naar voren uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers (PwC).

Veel middelgrote uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in specifieke branches, zoals logistiek of zorg. Deze nichespelers geven aanzienlijk meer uit aan scholing en dat zou de verklaring kunnen zijn voor het hogere aantal plaatsingen per intercedent. Er bestaat geen verband met het verloop onder intercedenten.

Klanttevredenheidsonderzoeken
Lang niet alle uitzendbureaus die meededen aan het onderzoek houden regelmatig klanttevredenheidsonderzoeken. Vaak wordt vertrouwd op de relatie die de contactpersoon heeft met de opdrachtgever. PwC: ‘ Wij zagen op totaalniveau geen verschillen in resultaten tussen ondernemingen met en zonder dergelijke onderzoeken’.

Wordt vervolgd
De volledige resultaten van het onderzoek zijn alleen beschikbaar voor deelnemers aan het onderzoek. PwC verwacht in de toekomst een vervolg aan het onderzoek te gaan geven, waarbij dan ook gekeken zal worden naar het verloop onder uitzendkrachten.

Bron: PwC, 27 augustus 2008 en Flexmarkt.nl

Flexmarkt-nieuws
> meer

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek