loading
views

DPA Flex: juridisch onderzoek ex-CEO

23 augustus 2008

DPA Flex Group nv is een onderzoek gestart naar een overeenkomst en bijbehorende transacties die door de vorige CEO, Peter Smit, zijn afgesloten. Dat meldde het bedrijf vrijdag voorbeurs in een persbericht.

DPA onderzoekt of de onderneming door deze overeenkomst benadeeld is. De mogelijke onrechtmatigheid van de betreffende overeenkomst werd door DPA “zeer recent” ontdekt. “Er is op dat moment direct nader onderzoek ingesteld. Gisteren werden als uitvloeisel daarvan juridische stappen gezet”, aldus de onderneming. DPA Flex benadrukt dat er met betrekking tot het onderzoek geen enkel verband bestaat met de dagelijkse operatie van de onderneming.

Omvang: substantieel
“Vanwege het onderzoek kan DPA op dit moment geen nadere inhoudelijke mededelingen doen”, zo geeft de detacheerder van juridisch en financieel personeel verder aan. De omvang van het mogelijk onrechtmatig handelen van ex-chief executive officer Peter Smit van detacheerder DPA Flex is substantieel, aldus een woordvoerder van de onderneming. “Je moet denken in euro’s en de omvang van de mogelijke onrechtmatigheid is substantieel”, aldus de woordvoerder, die verder geen details prijs wil geven.

Juridische stappen
Het gaat in dit verband om onrechtmatigheden die donderdagmiddag aan het licht kwamen. “We hebben sterke aanwijzingen dat er sprake kan zijn van onrechtmatigheden en daarom hebben we juridische stappen genomen”, aldus de woordvoerder. De zegsman geeft verder niet aan welke stappen zijn genomen en op welke termijn meer duidelijkheid kan worden verschaft. Ook geeft hij niet aan op welke periode de onrechtmatigheden betrekking hebben.

Bron: DPA Flex Group, 22 augustus 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek