loading
views

VUR geen nieuwe fiscale arbeidsvorm

23 augustus 2008

Er is geen sprake van de introductie van een nieuwe fiscale arbeidsvorm met een wettelijke (dus landelijke) basis naast de VAR. Het gaat om een product van een individuele aanbieder.

Dit meldt de Belastingdienst op haar site in verband met verwarring die ontstaan is over wie nu de de VUR (Verklaring Uniforce Registratie) afgeeft. Uniforce bevestigt dat het bericht over het lanceren van de VUR een verklaring was van Uniforce Group en niet van de Belastindienst.

Zakelijke vaststellingsovereenkomst
Uniforce bericht dat bij een juiste uitvoering van het Uniforce Concept door de Uniforcer en Uniforce Group een arbeidsovereenkomst ontstaat op basis van artikel 7:610 BW in de Declarabele Uren B.V. van de Uniforcer. Daarover is een zakelijke vaststellingsovereenkomst gesloten met UWV en Belastingdienst.

Landelijk erkende nieuwe arbeidsvorm
Voor Uniforce is het feit dat de Belastingdienst en UWV het Uniforce Concept landelijk hebben vastgelegd een doorbraak aangezien er nu geen verschil is voor het Uniforce Concept of je nu onder de inspectie Limburg valt of onder de inspectie Noord Holland, stelt Uniforce. Daarmee is er een landelijk erkende nieuwe arbeidsvorm ontstaan voor flexibele arbeid naast de bestaande mogelijkheden van uitzenden, detacheren, payrolling en werken met een VAR, aldus de ondernemersorganisatie.

Bron: Belastingdienst, 19 augustus 2008, en Uniforce Group, 20 augustus 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek