loading
views

CNV wil werk- en leertrajecten in uitzendcao

23 augustus 2008

CNV is al enige tijd in onderhandeling over de nieuwe cao voor uitzendkrachten. De vakbond zet in op werk- en leertrajecten en denkt na over een aparte regeling voor studenten en scholieren.

CNV Dienstenbond vindt bovendien dat afspraken die in andere cao’s worden gemaakt over uitzendkrachten, zouden moeten doorwerken in de uitzend cao. De nieuwe vijfjarige uitzend cao zal ingaan per maart 2009, aldus CNV in een nieuwsbericht.

Cao 2009-2014
Ieder jaar wordt er over deelonderwerpen van de uitzend cao onderhandeld maar dit jaar hebben werkgevers en vakbonden het over de gehele cao die zal lopen van 2009 tot 2014. Dit betekent dat alle grote onderwerpen, zoals het fasensysteem, de inlenersbeloning, en scholing en de terugvalregeling aan de orde komen. CNV zou graag zien dat in de nieuwe cao afspraken die in andere cao’s worden gemaakt over uitzendkrachten, zouden doorwerken in de uitzend cao, zoals afspraken in de supermarkt cao.

Werk- en leertrajecten
Er zijn diverse werkgroepen ingesteld om verschillende delen van de cao te behandelen. De werkgroep beloning denkt na over manieren waarop de inlenersbeloning eerder in kan gaan en ook over de inhoud van de inlenersbeloning. In de werkgroep scholing wordt onder meer bekeken hoe de cao kan bijdragen tot een betere scholing van uitzendkrachten aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Werk- en leertrajecten blijken goed te werken voor deze groep en deze methode zou volgens CNV Dienstenbond nog meer tijd, geld en aandacht moeten krijgen.

Aparte regeling studenten en scholieren
Tot slot is er de werkgroep differentiatie. In deze werkgroep bekijken we of het niet mogelijk is om voor bepaalde groepen uitzendkrachten, bijvoorbeeld studenten en scholieren, een aparte regeling te maken die voor hun belangen beter is en bovendien eenvoudiger is. Ook wordt er bekeken welke regels nu zouden moeten gelden voor uitzendkrachten in fase C. CNV overweegt een eigen loongebouw waardoor meer inkomenszekerheid wordt geboden.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek