loading
views

Werkgever haalt vakpersoneel uit Duitsland

19 augustus 2008

Steeds meer Nederlandse ondernemingen zoeken gekwalificeerd vakpersoneel in Duitsland om hun vacatures te vervullen.

Dit concludeert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag op basis van aanvragen van Nederlandse klanten. In Nederland wordt vooral bij technische beroepen te weinig aandacht besteed aan de opleiding, aldus Christian Pick, hoofd recht & personeel van de Handelskamer. DNHK heeft onlangs het platform DNHK Jobs opgericht, voor werkzoekenden en ondernemingen.

Gebrek vakkennis en Duitse taal
De kloof tussen vacatures voor gekwalificeerde krachten en geschikte sollicitanten wordt steeds groter. DNHK heeft daarom al eerder dit jaar aan de Nederlandse regering gevraagd om de beroepsopleiding voor technische banen sterker te stimuleren en ook maatregelen te nemen tegen het steeds groter wordende gebrek aan een goede beheersing van de vreemde talen. Zo is vooral de kennis van het Duits sterk teruggelopen, terwijl de Bondsrepubliek verreweg grote afstand de belangrijkste handelspartner van Nederland is, aldus de Handelskamer.

Duitse vakkrachten goed opgeleid
Duitse vakkrachten staan in Nederland bekend als betrouwbaar, punctueel en goed opgeleid. Omdat de taal- en cultuurbarrières klein zijn, kunnen Duitse medewerkers in Nederland gewoonlijk snel aarden en goed presteren, is de ervaring van de Handelskamer.

DNHK Jobs

De DNHK heeft onlangs de Nederlandstalige online-databank onder de naam “DNHK Jobs” opgericht. Een platform waar werkzoekenden en ondernemingen met elkaar in contact kunnen komen. Doel van de DNHK is het bevorderen en verder uitbouwen van de economische betrekkingen tussen Nederland en Duitsland.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: DNHK, 18 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek