loading
views

Meenemen pensioen geen bewuste keuze

19 augustus 2008

De helft van de werknemers maakt geen weloverwogen keuze in het al of niet meenemen van pensioen.

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) door onderzoeksbureau GfK Panelservices.

Praktische overweging
Bijna een op de twee mensen die van baan verandert, neemt zijn pensioen niet mee naar de nieuwe werkgever. Mensen die het pensioen wel meenemen, doen dit vooral vanuit een praktische overweging; het onderbrengen van het totale pensioen bij een pensioenaanbieder biedt overzicht.

Recht op pensioenaanspraak
Bij het wisselen van baan heeft een werknemer het recht om het tot dan toe opgebouwde pensioen mee te nemen naar de nieuwe pensioenuitvoerder. Of het verstandig is om waardeoverdracht te laten plaatsvinden, is afhankelijk van de kenmerken van de oude en de nieuwe pensioenregeling, zo is er bijvoorbeeld verschil in middelloonregeling en beschikbare premieregeling.

Informatie waardeoverdracht
De AFM houdt toezicht op de wettelijk verplicht te verstrekken informatie door pensioenuitvoerders aan (gewezen) deelnemers en gepensioneerden. Pensioenuitvoerders zijn verplicht om allerlei informatie over waardeoverdracht te verstrekken.

Pensioen – nieuws
> meer

Bron: AFM, 18 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek