loading
views

Carrièrepaviljoen HISWA te water

19 augustus 2008

HISWA lanceert dit jaar een carrièrepaviljoen op het water als startsein voor de opening van haar vacaturebank. De brancheorganisatie hoopt met de bundeling van vacatures het groeiend personeelstekort in de watersportbranche op te vangen.

In het paviljoen kunnen mensen vacatures van watersportbedrijven bekijken en informatie vinden over leren en werken in de watersportindustrie. HISWA zoekt mensen in ambachtelijke beroepen zoals schilders of timmermannen, maar ook managers. De vacaturebank is vanaf september te vinden op hiswa.nl. Het HISWA-paviljoen is van 2 tot en met 7 september 2008 te bezoeken in Marina Seaport IJmuiden.

Ambachtspecifieke kennis
Ook de watersportindustrie kampt als gevolg van de vergrijzing met een personeelstekort. HISWA verwacht dat dit tekort de komende jaren nog verder zal toenemen. Op dit moment is maar liefst 36% van de werknemers in de industrie ouder dan 45 jaar. Over tien tot vijftien jaar moet de ambachtspecifieke kennis van de dan pensioengerechtigden overgedragen zijn aan jongeren, anders kunnen scheepswerven hun orders straks niet nakomen, aldus Jeroen van den Heuvel van HISWA.

Veelzijdige sector
In het carrièrepaviljoen kunnen (jonge) bezoekers niet alleen terecht voor vacatures, maar ook voor inlichtingen over opleidingen, stages en leerwerktrajecten. De diversiteit in opleidingen, beroepen en niveaus (mbo, hbo, wo) in de watersportsector is groot. “Waar we verder trots op zijn, is dat we enkele scheepsmodellen van Nederlandse jachtbouwers kunnen tentoonstellen. Bezoekers krijgen zo een aardig ander beeld van de sector,” aldus Dorien Mulder, projectmanager HISWA Multimedia en verantwoordelijk voor het carrièrepaviljoen.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: HISWA, 14 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek