loading
views

Werkgever wil meer ft’ers in vaste dienst

13 augustus 2008

Van de Nederlandse werkgevers verwacht 40% van de werkgevers meer fulltime werknemers in vaste dienst aan te nemen en is 34% van plan tijdelijk personeel in dienst te nemen in de tweede helft van 2008.

Dit blijkt uit onderzoek van Jobbingmall, uitgevoerd door Harris Interactive(R) onder recruitmentmanagers, HR-professionals en werknemers in de maand juni van dit jaar. “Terwijl de economische onzekerheid ertoe leidt dat veel Europese werkgevers voorzichtiger zijn geworden wat betreft het aannemen van personeel, blijven de vooruitzichten voor de werkgelegenheid in Nederland er positief uitzien,” zegt Wouter Goede, Managing Director bij JobbingMall.nl in een toelichting.

Vacatureaanbod
Meer dan de helft (55%) van de werkgevers in Nederland zegt vacatures te hebben waarvoor geen gekwalificeerde kandidaten kunnen worden gevonden. Slechts 5% verwacht een afname in personeel, terwijl 50% geen verandering in personeel verwacht. Driekwart van de werkgevers denkt dat de salarissen in het derde kwartaal zullen stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Economie en personeel
De economische situatie is voor 17% van de werkgevers een aanleiding om minder personeel te gaan werven. Een op de vijf werkgevers verwacht dat de economie in de tweede helft van 2008 zal verbeteren, waardoor er ruimte komt voor nieuwe bedrijfsinitiatieven en uitbreiding van het personeel. Eenderde (33%) verwacht een verbetering in de eerste helft van 2009, terwijl 14% het aannemelijker acht dat de economie in de tweede helft van 2009 pas gaat bijtrekken.

Drie trends
Jobbingmall meldt drie belangrijke trends voor het derde kwartaal van 2008. Werkgevers houden werknemers die onderpresteren vooralsnog aan, werkgevers proberen te profiteren van een zwakkere markt door het personeelsbestand te versterken en meer werknemers zoeken zowel actief als passief naar een nieuwe baan.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Arbeidsmarkt – vacatures

> meer nieuws

Bron: Jobbingmall, 11 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek