loading
views

Honeywell overtreedt onderkruiperswet

13 augustus 2008
Om de staking te beïnvloeden, worden werkwilligen en uitzendkrachten ingezet om werk van stakers over te nemen. “Honeywell laat nu een tiental werkwilligen en uitzendkrachten besmet werk uitvoeren. Volgens de onderkruiperswet mogen werkwilligen en uitzendkrachten geen werk uitvoeren dat niet onder hun normale verantwoordelijkheden valt,” aldus Hans Hulshoff, bestuurder FNV Bondgenoten.

De onderkruiperswet, bedoeld om het recht op staking te waarborgen, wordt door Honeywell overtreden, vindt FNV Bondgenoten.

Honeywell ‘lapt afspraken cao aan zijn laars’
Naast het overtreden van de onderkruiperswet, past Honeywell ook roosters aan zonder overleg met de ondernemingsraad. Zo wil Honeywell voorkomen dat de werkwilligen en uitzendkrachten in contact komen met de stakers. Hulshoff: “Er staan afspraken over de roostertijden in de cao, die lapt Honeywell aan zijn laars.”

Voortzetting staking
Afgelopen maandag besloten de stakers de acties bij Honeywell met 24 uur uit te breiden. Ze staken vanaf donderdagavond 22.00 uur twee keer 24 uur. Maandag 18 augustus om 22.00 uur wordt het werk weer opgepakt. In de tussentijd wordt er ook geen overwerk gedaan en mogen werknemers alleen in verband met calamiteiten opgeroepen worden. De staking bij Honeywell draait om een sociaal plan voor 120 medewerkers.

Bron: FNV Bondgenoten, 13 augustus 2008

> Zie ook het eerdere stakingsbericht bij Honeywell van 1 augustus j.l.
> Zie ook het eerdere stakingsbericht bij Honeywell van 7 juli j.l.


Stakingsmelding
Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (hierna: Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.
Volledige wettekst: Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi)

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek