loading
views

AWVN wil af van vakantiegeldregeling cao

9 augustus 2008

Vakantiegeld, eindejaarsuitkeringen en andere regelingen in de cao’s moeten worden vervangen door één bedrag bovenop het kale loon.

Dat stelt Hans van der Steen, directeur sociale zaken bij werkgeversorganisatie AWVN in een gesprek met het Parool. De AWVN is gelieerd aan de VNO-NCW, en betrokken bij het merendeel van de zevenhonderd in Nederland geldende cao’s. Volgens de werkgevers gaat het niet om een bezuiniging.

Een bedrag bovenop het kale loon

Als het aan Hans van der Steen, directeur sociale zaken bij werkgeversorganisatie AWVN, ligt, worden bovenwettelijke verlofdagen, eindejaarsuitkeringen, vakantiegeld, en andere regelingen in de cao’s vervangen door één bedrag bovenop het kale loon. Van der Steen meent dat de werknemer best zelf vakantiegeld opzij kan leggen en regelen wanneer ze extra vrij willen zijn.

FNV: sommige zaken collectief regelen

Henk van der Kolk, voorzitter van Bondgenoten, de grootste FNV-bond, voelt wel voor een soort ‘verlofkoffer’ voor alle verlofregelingen. Hij stelt echter dat FNV dit al enkele jaren eerder had voorgesteld, maar dat de werkgevers er toen niet enthousiast over bleken. Van der Kolk vindt bovendien dat sommige zaken collectief geregeld moeten worden, bijvoorbeeld op gebied van scholing. In september zal het kabinet beslissingen nemen inzake flexibilisering van de arbeidsmarkt.

HRM – nieuws
> meer nieuws

Bron: Parool, 6 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek