loading
views

Spontane werkonderbreking uitzendkrachten

8 augustus 2008

Na een langslepende cao-kwestie hebben uitzendkrachten bij Holwerda Koeriersdiensten te Joure donderdag spontaan hun werk onderbroken voor een werkoverleg.

Het ging om het naleven van een cao tussen Holwerda Koeriersdiensten, uitzendbureau Appollo en FNV Bondgenoten. Het personeel heeft de directie voorafgaand aan het werkoverleg per brief laten weten dat zij per direct de urenregistratie van de directie wil ontvangen.

Naleving cao
Tijdens het werkoverleg dreigde directie met het niet meer te werk zullen stellen van enkele uitzendkrachten. FNV Bondgenoten heeft vervolgens bemiddeld in het conflict, wat onder meer resulteerde in een verklaring door zowel werkgever als uitzendbureau dat er op geen enkele wijze repressailles getroffen zullen worden ten aanzien van de uitzendkrachten. Afgesproken is de cao met terugwerkende kracht alsnog wordt nageleefd. FNV Bondgenoten noemt deze actie redelijk uniek.

Sector Transport en Logistiek houdt werknemers dom
Volgens Edwin Atema, medewerker cao naleving, is de situatie tekenend voor de verhoudingen in veel bedrijven binnen de sector Transport en Logistiek. “Werknemers worden dom gehouden en van medezeggenschap is geen sprake. De uitzendkrachten hebben laten zien dat het belangrijk is om voor je rechten op te komen en dat je met elkaar iets kunt bereiken.”

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

CAO – nieuws
> meer

Bron: Kadergroep Noord, 7 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek