loading
views

Werknemer wil pensioen op loonstrookje

6 augustus 2008

Werknemers zouden graag zien dat werkgevers het door hun opgebouwde pensioen vermelden op het maandelijkse loonstrookje.

Werknemers willen namelijk beter op de hoogte blijven van hun oudedagsvoorziening. Dat geldt voor maar liefst 77 procent van de 2.150 door Stichting Pensioenkijker.nl ondervraagde werknemers.

Broodnodige impuls
Nederlanders hebben hun oudedagsvoorziening vaak matig geregeld en komen vaak bij pensionering te staan voor onverwacht teruglopende inkomsten, aldus Henriëtte de Lange van Stichting Pensioenkijker.nl in de Telegraaf. “Een maandelijkse confrontatie met dat pensioen zou het bewustzijn een broodnodige impuls geven,” stelt zij.

Online pensioenregister
VNO-NCW denkt echter niet dat het ‘pensioenbewustzijn’ zou verbeteren door de vermelding van het pensioen op het loonstrookje. De werkgeversorganisatie verwacht meer van het toekomstige online pensioenregister, waar men zijn totale pensioenplaatje terugvinden, inclusief AOW en de bij verschillende werkgevers opgebouwde pensioentegoeden. Het online pensioenregister zal uiterlijk in 2011 gerealiseerd zijn.

Loonbelasting & premieheffing
> meer nieuws

Pensioen – nieuws
> meer nieuws

Bron: pensioenkijker.nl, 1 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek