loading
views

Dalende werkloosheid en dreigende recessie

6 augustus 2008

Kan de dreigende recessie in Nederland gepaard gaan zonder een toenemende werkloosheid? In Zweden is het gebrek aan arbeidskrachten zelfs een van de oorzaken van de recessie.

Jelle Visser, wetenschappelijk directeur van het Amsterdams Instituut voor ArbeidStudies AIAS en Cor Jacobi, manager arbeidsmarktkennis van het CWI delen met het Financieele Dagblad hun visie op de huidige krapte op de arbeidsmarkt en de invloed van de dreigende recessie, overigens niet verwacht voor 2012.

Arbeidsmarkt onverminderd krap
Hoewel er veel meldingen zijn van een dreigende recessie in Nederland, blijft de arbeidsmarkt onverminderd krap. Uitzendbureaus melden tegenvallende cijfers, de ABU laat een daling van zowel de omzet als het aantal gewerkte uren zien in mei, juni en juli, en het CWI typeert de arbeidsmarkt nog steeds als krap. In juni groeide het aantal vacatures met 4% ten opzichte van een jaar geleden en Cor Jacobi, manager arbeidsmarktkennis van het CWI, ziet nog geen enkel signaal van een omslag.

Krapte arbeidsmarkt oorzaak recessie
In Denemarken is de recessie inmiddels een feit, toch is de werkloosheid, die daar normaliter mee gepaard gaat, met 1,6% (gepeild in juni) historisch laag. Het gebrek aan arbeidskrachten is daar zelfs een van de oorzaken van de recessie.

Recept voor werkloosheid
Jelle Visser, wetenschappelijk directeur van het Amsterdams Instituut voor ArbeidStudies AIAS gelooft niet dat in Nederland hetzelfde zal gebeuren. De beroepsbevolking is niet goed voorbereid op de arbeidsmarkt en heel veel jongeren gaan de werkvloer op zonder diploma. Volgens Visser een recept voor werkloosheid. Jongeren, laag opgeleiden, gehandicapten en ouderen zullen gedupeerd raken, aldus Visser.

Milde werkloosheid
Ook Jacobi van het CWI gelooft niet in een werkloosheidsloze recessie. Ze verwacht echter dat een goede structuur om uitgevallen werknemers te scholen en te bemiddelen de werkloosheid wel zal doen inkrimpen.

Werving op slot
Intussen blijven bemiddelaars van specialisten werven. Joost Maassen, partner bij Yess Executive Search, denkt dat recruiters geleerd hebben van de vorige recessie. Hij stelt dat doordat de werving toen werd stilgelegd, er nu een hele generatie werknemers, zoals financieel managers met vijf tot acht jaar ervaring, ontbreekt.

Arbeidsmarkt – werkgelegenheid
> meer nieuws

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: fd, 6 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek