loading
views

Coulanter beleid te laat betaalde loonheffing

5 augustus 2008

Ondernemers die te laat zijn met de maandelijkse afdracht van btw krijgen niet meer automatisch een boete. Het nieuwe boetebeleid gaat waarschijnlijk gelden vanaf 2009.

Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft besloten tot een coulanter beleid naar aanleiding van de irraties in het midden- en kleinbedrijf. Een soepeler boetebeleid gaat ook gelden voor te late afdracht van loonbelasting van personeel.

Coulanter beleid
Een bedrijf dat btw of loonbelasting te laat overmaakt, maar wel binnen maximaal zeven werkdagen, krijgt geen boete meer. Voorwaarde is dat de ondernemer de voorgaande keer wel op tijd heeft betaald. Betaalt een bedrijf twee keer achter elkaar te laat, dan volgt alleen een boete voor de tweede overschrijding. De boete bedraagt 2 procent met een minimum van 50 euro. Is een ondernemer stelselmatig te laat met het afdragen van belastingen, dan kan een boete tot het wettelijk maximum worden opgelegd. Dit kan oplopen tot 4.537 euro.

Terughoudende invoering
De Jager zei eerder al in het blad van MKB-Nederland dat hij “terughoudend” zal zijn met het invoeren met nieuwe belastingen in het kader van de zogenoemde vergroening van het fiscale stelsel.

Loonbelasting & premieheffing
> meer nieuws

Tabel nieuw boetebeleid >


Bron: minfin, 28 maart 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek