loading
views

CDA: schoonmaakwerk bij particulier btw-vrij

5 augustus 2008

Als het aan het CDA ligt hoeven schoonmaakbedrijven de btw niet langer in rekening te brengen als ze aan de slag gaan bij particulieren.

Dat stelt CDA-kamerlid Eddy van Hijum in gesprek met het AD. Voor het afschaffen van de btw is wel toestemming nodig van Brussel.

Dienstverlening aan Huis
Zo kunnen een hoop banen ‘gewit’ worden, meent van Hijum. Naar schatting verdienen zo’n 300.000 vrouwen bij als werkster, zonder dat bij de fiscus op te geven. De regeling Dienstverlening aan Huis (DAH) had het zwartwerk al deels moeten uitbannen. Particulieren mogen sinds vorig jaar iemand drie dagen per week klusjes laten doen zonder premies te betalen; de klusser of schoonmaakster moet zelf de inkomsten wel opgeven bij de fiscus.

Afschaffen btw
Volgens Van Hijum werkt deze regeling slecht. Werksters geven nog steeds hun inkomsten niet op aan de belasting, omdat ze anders geminderd worden in hun uitkering of huurtoeslag. Als de btw wordt afgeschaft, kost het inhuren van een werkster straks zo’n 15 euro per uur. Nog altijd duurder dan zwart werk, maar de CDA-parlementariër hoopt dat mensen zullen kiezen voor de zekerheid; vervanging bij ziekte en verzekering voor arbeidsongeschiktheid.

Loonbelasting & premieheffing
> meer nieuws

Bron: CDA, 4 augustus 2008


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek