loading
views

USG People van AMX naar AEX

4 augustus 2008
Dat maakte beursexploitant NYSE Euronext vrijdag bekend op basis van een tussentijdse herweging. In totaal worden 8 nieuwe fondsen geplaatst, waarmee de index weer het oorspronkelijke aantal van 25 fondsen bevat.

Uitzender USG People promoveert tegelijkertijd met bodemonderzoeker Fugro in september van de AMX, de index van middelgrote fondsen in Amsterdam, naar de hoofdgraadmeter AEX.

Index voor hoofdfondsen
Ook bouwbedrijf BAM en vastgoedfonds Wereldhave worden geplaatst in de index voor hoofdfondsen. In de loop van dit jaar werden vier fondsen uit de index overgenomen, waardoor zij een lege plaats achterlieten; het gaat om Vedior, Hagemeyer, Corporate Express en Tele Atlas.

Index weer op 25
De AEX bestond dit jaar nog uit 21 fondsen en met het toetreden van de textielfabrikant Ten Cate, apotheekketen OPG, biotechnologiebedrijf Pharming en maritiem dienstverlener Smit Internationale, komt het aantal weer uit op 25. Ook de samenstelling van de index voor lokale fondsen, de Smallcap-index, verandert. Accell, Fornix Biosciences, Gamma, Kas Bank en Spyker Cars worden toegevoegd.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: NYSE Euronext, 1 augustus 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek