loading
views

Algemene wetten

« Wet- en regelgeving Algemene wetten

   


Algemene wet bestuursrecht (Awb) en Beroepswet (Bw)
Een burger kan bezwaar maken tegen beslissingen van de overheid. In de Algemene wet bestuursrecht (Awb) zijn de algemene regels voor bezwaar en beroep geregeld. In de Beroepswet (Bw) is de procedure in hoger beroep vastgelegd. Meer »
 
Auteurswet
Bureaus moeten reprorecht betalen aan de stichting Reprorecht. Voor het draaien van muziek in een winkel of bedrijf moet meestal een vergoeding worden betaald aan Buma/Stemra en Sena. Voor het afspelen van films en televisieprogramma´s aan Videma. Meer »
 
Handelsnaamwet (Hnw)
De bedoeling van de Handelsnaamwet (Hnw) is het voorkomen van verwarring. Daarom is het verboden gebruik te maken van een handelsnaam die al door een andere onderneming wordt gebruikt – of van een handelsnaam die daar veel op lijkt. Meer »
 
Handelsregisterwet 2007
Vanaf 1 juli is het nieuwe Handelsregisterbesluit van kracht gegaan; ondernemers en rechtspersonen hoeven de basisgegevens van hun onderneming alleen nog door te geven aan de Kamer van Koophandel. Meer »
 
Vennootschapsrecht
Het vennootschapsrecht is ondernemingsrecht, dat de werking der vennootschappen regelt. Ook de rechtsverhoudingen tussen de vennoten onderling horen daar bij. Meer »


FlexService – home

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek