loading
views

NBBU ontvangt euro 120.000 voor projecten

2 augustus 2008
De NBBU diende de subsdieaanvragen in maart van dit jaar bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in. Doelstelling van de subsidieregeling is om concrete ondersteuning te bieden aan leden van brancheorganisaties via projecten omtrent de toenemende vergrijzing en arbeidsmarktkrapte. De NBBU wil daar in het najaar van 2008 mee starten.

De NBBU ontvangt € 120.000 aan subsidie voor een drietal projecten die moeten bijdragen aan het stimuleren van leeftijdsbewust beleid.

Kennis leeftijdsbewust werken in uitzendpraktijk
De projecten bieden mkb-ondernemingen de kans om te leren hoe ze kunnen inspelen op de veranderende arbeidsmarkt (waarin toenemende vergrijzing en arbeidsmarktkrapte een grote rol spelen). Doel is vooral het verwerven van kennis en het aanreiken van instrumenten over leeftijdsbewust werken. Deze kennis kan vervolgens worden gebruikt in de dagelijkse uitzendpraktijk; zowel ten opzichte van uitzendkrachten, als naar opdrachtgevers.

Competentie-‘meter’ uitzendkracht
De NBBU zal naast het organiseren van workshops een competentie-instrument ontwikkelen voor (oudere) lager opgeleide uitzendkrachten. Aan de hand daarvan kan de werkgever sneller en beter de competenties en vaardigheden van de uitzendkracht in beeld krijgen. Ook wil de NBBU een boek op de markt brengen die als handleiding moet dienen gebruiken om leeftijdsbewust beleid in de praktijk toe te passen. Data van de workshops zijn nog niet bekend.

Flexmarkt – nieuws
> meer nieuws

Bron: NBBU, 1 augustus 2008

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek