loading
views

Inkomstenbelasting voor ondernemers

Inkomstenbelasting
Bureaus die als ondernemingsvorm een eenmanszaak of VOF kiezen, moeten net als werknemers inkomstenbelasting betalen.
 
Aangezien bij de oprichting nog onbekend is wat de inkomsten zullen zijn, wordt in het eerste jaar van een ondernemer vaak geen inkomstenbelasting ingehouden. Dat wordt achteraf berekend. Om hier gebruik van te maken moet er aan diverse voorwaarden worden voldaan. De voorwaarden op de site van de Belastingdienst »
 
Zelfstandigenaftrek
Ondernemers die kunnen aantonen dat ze met grote regelmaat ondernemen hebben een hogere belastingvrije voet dan mensen in loondienst. De reden hiervan is dat de overheid ondernemen wil stimuleren. De hoogte van die belastingvrije voet is afhankelijk van de winst. Om aan de zelfstandigenaftrek te voldoen wordt verder door de Belastingdienst verwacht dat er minimaal 1225 uur (3 dagen per week) aan de onderneming wordt gewerkt. Meer op de site van de Belastingdienst »
 
Startersaftrek
Naast de zelfstandigenaftrek krijgen startende ondernemers de eerste drie jaar startersaftrek. Meer op de site van de Belastingdienst »

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek