loading
views

NBBU en CWI gaan samenwerken

31 januari 2008

De NBBU heeft een ‘taskforce’ opgezet om de arbeidsparticipatie van ouderen op de arbeidsmarkt te bevorderen.

Als resultaat is een pilot-samenwerking met het CWI van start gegaan, waar NBBU-leden als ‘Oudstanding’ en ‘Ervaren Jaren’ aan meewerken.

45-plusser moeilijk aan werk te komen
Het is voor 45-plussers moeilijk om aan arbeid te komen. Voordelen van een gemotiveerde, ervaren werknemer worden niet genoeg onderkend en vooroordelen werken tegen. De NBBU heeft als koepelorganisatie van uitzendbureaus in het midden- en kleinbedrijf ook enkele leden die zijn gespecialiseerd in het uitzenden van uitzendkrachten boven de 45 jaar.

Competentietestcentra CWI
Het CWI startte eind 2006 een project genaamd ‘45-Plus’, waarvan de doelstelling is dat de komende twee jaar 30.000 45-plussers aan het werk worden geholpen. Daarvoor zijn 300 ’45-plusadviseurs’ vrijgemaakt. Werkzoekenden ouder dan 45 jaar maken intensief gebruik van de mogelijkheid om hun competenties te testen in de competentietestcentra van het CWI. Ook kunnen 45-plussers speciale sollicitatietrainingen volgen bij het CWI.

CWI Utrecht Zuid
De NBBU heeft onderzocht hoe haar gespecialiseerde leden in dit project een bijdrage kunnen leveren. De samenwerking tussen de NBBU en het CWI ging onlangs van start met CWI Utrecht Zuid en houdt in dat enkele gespecialiseerde NBBU-leden een actieve rol zullen spelen in het verlengde van het CWI. 

Sollicitatietraingen 45-plussers
Oudstanding en Ervaren Jaren zullen tevens voorlichting gaan geven tijdens de sollicitatietrainingen speciaal gericht op 45-plussers, waarin zij de werkgeverskant belichten en de rol van het uitzendbureau. Na enkele maanden zal de samenwerking worden geëvalueerd. Als blijkt dat deze succesvol is dan zal worden gekeken naar uitbreiding van deze pilot. Dan kunnen de overige gespecialiseerde NBBU-leden alsmede andere CWI vestigingen bij de samenwerking worden betrokken.

NBBU – nieuws
»
Meer

Bron: NBBU, 31 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.  

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek