loading
views

Solliciteren op maandag

28 januari 2008

Werknemers die zoeken naar een nieuwe baan, doen dat vooral in de baas zijn tijd en dan met name op maandag. Dat blijkt uit onderzoek van Ad Rem Young Professionals.

In de loop van de week en in de vrije tijd neemt de sollicitatiewoede zichtbaar af. Vergeleken met de gemiddelde maandag wordt de vacaturesite van Ad Rem op de zaterdagen en tijdens de feestdagen de helft minder bezocht.

Na weekend hernieuwde energie
Een mogelijke verklaring is volgens Ramses Serno, directeur Ad Rem, dat werknemers na het weekend weer hernieuwde energie hebben om vol voor een succesvolle carrière te gaan. In de loop van de week, met het weekend in het vooruitzicht, neemt de carrièredrang weer wat af. ’s Zondags gaat het weer kriebelen en maandag wordt weer tot actie overgegaan.

Goede voornemens
Dat werknemers goede voornemens hebben op carrièregebied blijkt uit een poll van Ad Rem onder 400 respondenten. Vier procent van de ondervraagden neemt zich dit jaar voor om zijn baas eens goed de waarheid te vertellen. Maar liefst 66 procent wil in 2008 van baan veranderen en 14 procent wil op zoek gaan naar de eerste baan. Dit goede voornemen wordt voorlopig volgehouden: op de eerste werkdag na Oud en Nieuw heeft de website 10 procent meer bezoekers dan gemiddeld. Voornamelijk het aantal sollicitaties is deze dag 55 procent hoger dan normaal.

HRM – nieuws
»
Meer 

Bron: Ad Rem, 24 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek