loading
views

01 2008 – Reïntegratie van zieke werknemers

Datum   Januari 2007
Titel   Re-integratie van zieke werknemers: feiten, verklaringen en mogelijkheden
Auteur/Bron   P. Piek (TNO), T. van Vuuren (Loyalis Consult), J. Fekke Ybema (TNO), C. Joling (TNO), J. Huijs (TNO)
Document   Reintegratie_van_zieke_werknemers.pdf
    Samenvatting_Zieke_Werknemers.pdf
Samenvatting   In juli 2006 heeft de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) de Re-integratiemarktanalyse 2006 gepubliceerd: ‘de route naar resultaat’. In het rapport is een aantal witte vlekken in de kennis over de re-integratiemarkt benoemd, die de RWI in 2007 nader wilde laten onderzoeken. Een van deze witte vlekken betrof de re-integratie van “zieke werknemers wier terugkeer in de eigen functie problematisch is”. Meer specifiek ging het om:
• het ontbreken van inzicht in de daadwerkelijke re-integratieactiviteiten van werkgevers én werknemers en in de factoren die daarbij helpen dan wel tegenwerken;
• het ontbreken van inzicht in de keuzes die werkgevers en werknemers maken met betrekking tot re-integratie eerste spoor versus tweede spoor;
• het ontbreken van inzicht in de keuzes van werkgevers: houden zij de re-integratie in eigen hand, besteden ze het uit of zoeken ze de samenwerking met andere werkgevers?
Met dit onderzoek heeft de RWI beoogd invulling te kunnen geven aan de witte vlekken in de kennis over re-integratie van langdurig zieke werknemers.

Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.          

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek