loading
views

ZZP’ers nu ook voor de klas

26 januari 2008

Binnenkort staan op de Hogeschool Utrecht docenten economie voor de klas, die zich als zelfstandige ondernemer verhuren.

Toch behouden zij de veiligheid van het werknemerschap: via een slimme constructie betalen zij sociale premies en loonbelasting, zodat zij in slechte tijden kunnen terugvallen op de Ziektewet en de Werkeloosheidswet.

Humanpact
De constructie is bedacht door Humanpact, een commercieel bureau dat bedrijven adviseert hoe zij tegen lage uurtarieven toch schaarse professionals kan inhuren. Co Politiek, oprichter-eigenaar van Humanpact, zegt over de constructie: ”Voor mensen die als zelfstandige ondernemer willen werken voor een opdrachtgever, wordt een aparte bv opgericht. Daarin is de ondernemer de enige werknemer. Hij is echter geen directeur-grootaandeelhouder.”

Trustkantoor
Humanpact beheert als een trustkantoor de aandelen van de vennootschap. Verder neemt het bureau de zorg voor het financieel beheer van de bv uit handen van de ondernemer. Voor dit werk ontvangt Humanpact een vergoeding van ongeveer vijf procent. Ook het bedrijf dat de ondernemer van buiten huurt, is goedkoper af. Politiek: ”Het kan tot een derde schelen in de werkgeverslasten. Er zijn geen kosten voor huisvesting, opleiding of pensioen. Die komen bij de zelfstandige ondernemer te liggen. In ruil voor een lager uurtarief biedt het bedrijf de ingehuurde ondernemer de zekerheid van een langdurige opdracht.”

Organisaties en professionals
Tegelijkertijd introduceert Humanpact www.nieuwondernemen.nl. In samenwerking met MKB Servicedesk (het ondernemersportal van het MKB in Nederland) brengt Humanpact organisaties en professionals bij elkaar. Organisaties kunnen er opdrachten plaatsen. Professionals kunnen kiezen tussen verschillende ondernemersvormen, waaronder vanaf nu dus ook de Ondernemende Werknemer.

ZZP – nieuws
» Meer

Bron: Humanpact, 26 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.     

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek