loading
views

Belastingdienst dupeert ZZP’er

24 januari 2008

De VAR Verklaring (Verklaring Arbeidsrelatie) voor ZZP’ers blijft een probleem. Met name de Belastingdienst probeert het startende ZZP’ers zo moeilijk mogelijk te maken.

In plaats van een gemakkelijk en duidelijk invulbaar formulier hanteert de Belastingdienst strikvragen om de invuller te verleiden verkeerde antwoorden in te vullen. ZZP Nederland pleit voor een oplossing op korte termijn.

VAr verklaring in principe goede zaak
Dat het fenomeen VAR Verklaring bestaat is in principe een goede zaak, hierdoor zijn opdrachtgevers er zeker van dat de ZZP’er zelfstandig ondernemer is. Een VAR WUO verklaring van de Belastingdienst geeft de opdrachtgever de garantie dat achteraf de opdracht niet als een loondienst wordt gezien en dat de Belastingdienst niet achteraf de opdrachtgever aanspreekt voor loonbelasting etc.

Moeilijk VAR WUO bij de Belastingdienst te verkrijgen
Maar blijkbaar geeft de Belastingdienst niet graag een VAR WUO af. Met name startende zelfstandigen moeten hemel en aarde bewegen om een VAR WUO te verkrijgen. Het begint al bij het invullen van het formulier. Daarin worden suggestieve vragen gesteld die de invuller vaak niet begrijpt. Ondanks de moeilijke vraagstelling er zijn veel zelfstandigen die de vragen goed invullen om een VAR WUO te krijgen. Dan komt de Belastingdienst met plan B. Ze gaan bellen met dezelfde strikvragen om vervolgens een VAR ROW verklaring af te kunnen geven.

ZZP Nederland dringt aan op snelle oplossing.
ZZP Nederland is de belangenbehartiger van ca 2000 aangesloten kleine zelfstandigen en krijgt regelmatig telefoontjes van mensen die het niet begrijpen of boos zijn op de Belastingdienst.  De Belastingdienst in Winterswijk die deze zaken beoordeelt is nooit bereikbaar. Volgens ZZP Nederland wordt het tijd dat de overheid een duidelijk beleid gaat voeren ten aanzien van kleine zelfstandigen.

ZZP – nieuws
» Meer

Bron: ZZP Nederland, 24 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.      

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek