loading
views

Oplossingen teruggaaf Zvw

23 januari 2008

Bij de verrekening van de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet kunnen problemen rijzen. In een brief aan de Tweede Kamer geven minister Donner en staatssecretaris De Jager oplossingen.

Bij de verrekening van de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) kunnen 3 problemen voorkomen:

1. De systemen van sommige werkgevers kunnen geen negatief loonbedrag verwerken. In deze gevallen hoeven werkgevers de teruggave niet te verwerken in het fiscaal loon over 2007. Zij mogen de hele teruggaaf van de Belastingdienst netto uitbetalen aan de medewerkers. Dan is ook geen aanpassing nodig van de jaaropgaaf 2007.

2. De teruggaaf kan slechts enkele euro’s bedragen. De administratieve last van de werkgever staat dan niet in verhouding tot het voordeel van de werknemer. Werkgevers mogen er dan voor kiezen kleine teruggaven van te veel ingehouden inkomensafhankelijke bijdrage Zvw en ww-premie (werknemersdeel) niet te verwerken. Dat gaat om teruggaven van hoogstens € 13 per werknemer per werkgever. De Belastingdienst corrigeert deze gevallen niet. De Belastingdienst onderzoekt of voor de teruggaven voor 2007 en 2008 een doelmatigheidsgrens mogelijk is.

3. Werkgevers kunnen te maken hebben met teruggaven aan werknemers die niet meer bij hen in dienst zijn. De Belastingdienst gaat ervan uit dat werkgevers contact opnemen met deze werknemers. Als dat niet lukt is het aan de ex-werknemer om contact op te nemen met de ex-werkgever. De Belastingdienst heeft deze werknemers met een brief op de hoogte gebracht dat hun voormalige werkgever voor hen een teruggaaf heeft ontvangen.

Bron: ministerie van SZW, 23 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek