loading
views

FNV wil actie tegen discriminatie

23 januari 2008

FNV heeft aan minister Donner van Sociale Zaken een brief gestuurd naar aanleiding van het rapport ‘Discriminatiemonitor van niet-westerse allochtonen op de arbeidsmarkt 2007.’

De conclusies in het rapport liegen er niet om: niet-westerse allochtonen vinden belemmeringen op hun pad als zij op zoek gaan naar een baan. Anti-discriminatiebureau’s ontvangen jaarlijks vierhonderd klachten over discriminatie en dat is vermoedelijk het topje van de ijsberg. “We pleiten voor een coördinerende minister die anti-discriminatieprojecten aanstuurt”, zegt FNV’s beleidsmedewerker Daniel Garcia Soto. “In wezen hoort daar ook minister Vogelaar bij, want zij heeft aangekondigd dat er een landelijk netwerk van anti-discriminatiebureau’s (ADB’s) moet komen.”

Netwerk komt niet van de grond
Daarover maakt de FNV zich wel enige zorgen, want het netwerk komt maar niet van de grond en ook de beoogde constructie is wat onduidelijk. De minister heeft de aansturing op afstand gezet. Alle ADB’s of antidiscriminatie voorzieningen worden gecoördineerd vanuit de koepelorganisatie Artikel 1. Deze organisatie wordt betaald door de minister, terwijl de ADB’s hun financiering krijgen vanuit de gemeentes en provincies. Daarnaast hebben de bestuurders van de ADB’s, voornamelijk ex-politici, onvoldoende netwerken: geen contact met maatschappelijke instellingen of met sociale partners.

Bron: FNV, 23 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek