loading
views

Werkloze 55-plusser komt moeilijk aan baan

19 januari 2008

Voor werkloze 55-plussers is het vrijwel onmogelijk om weer aan de slag te komen in een betaalde baan. Slechts 3 procent van deze werkzoekenden is na een jaar weer aan het werk.

Dat concludeert TNO vrijdag op basis van een onderzoek dat voor uitkeringsinstituut UWV is verricht.

Niet welkom
Het blijkt dat 55-plussers vaker dan gemiddeld het gevoel hebben dat ze niet welkom zijn op de arbeidsmarkt. Ze zijn daardoor ook minder gemotiveerd en doen minder moeite om een baan te vinden. Het UWV heeft inmiddels initiatieven genomen om met meer maatwerk de oudere werklozen te helpen.

Werkgevers verwachtingen beter formulren
Volgens TNO zijn werkgevers ook negatief over het in dienst nemen van oudere werklozen. Voor een terugkeer naar de arbeidsmarkt is het zaak maatregelen te nemen, zodat vraag en aanbod beter op elkaar aansluiten. Vooral omdat werkgevers nu, onder meer door de vergrijzing, in diverse sectoren steeds moeilijker personeel kunnen vinden. Zo moeten kennis en vaardigheden van oudere werkzoekenden goed in kaart worden gebracht en eventueel worden uitgebreid met scholing bij de nieuwe werkgever. Tevens moeten werkgevers beter formuleren wat ze verwachten van een sollicitant. De overheid zou werkgevers hierbij kunnen helpen.

Bron: UWV, 19 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.    

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek