loading
views

Commissie Arbeidsparticipatie van start

17 januari 2008

De commissie-Arbeidsparticipatie heeft vandaag een begin gemaakt met haar werk. Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de commissie ingesteld.

De commissie adviseert het kabinet voor 1 juni welke maatregelen nodig zijn om te zorgen dat er in 2016 in Nederland flink meer mensen werken. Het gaat daarbij zowel om een kwantitatief probleem, als om een probleem van scholing, bijscholing en de werking van de arbeidsmarkt. Ook moet de commissie aangeven wat dit kabinet daaraan moet doen, onder meer om deze kabinetsperiode 200.000 mensen extra aan de slag te helpen. De commissie telt acht leden en heeft als voorzitter drs.ir. Peter Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur van TNT.

Werk commissie van groot belang
Minister Donner vindt het werk van de commissie van groot belang omdat Nederland steeds meer te maken heeft met krapte op de arbeidsmarkt. Die krapte kan leiden tot knelpunten in sectoren zoals onderwijs en zorg. Verder zorgt de vergrijzing voor een oplopende druk op de overheidsfinanciën. Een steeds kleinere groep werknemers moet de last van de vergrijzing dragen. Het is daarom van het grootste belang dat meer mensen werken en langer werken, zo zei de minister vanmiddag bij het begin van de eerste bijeenkomst van de commissie.

Leden commissie
De overige leden van de commissie zijn: prof.dr. Lans Bovenberg, wetenschappelijk directeur Netspar; prof.dr. Peter Ester, hoogleraar sociologie Universiteit Tilburg en directeur Organisatie voor Strategisch Onderzoek; drs. Rens de Groot, voorzitter Raad van Bestuur Centrum voor Werk en Inkomen; prof.dr. Saskia Klosse, hoogleraar sociaal recht Universiteit Maastricht; drs. Jan Willem Oosterwijk, voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit; drs. Dominic Schrijer, wethouder werk, sociale zaken en grotestedenbeleid Rotterdam en mr. Anton Westerlaken, lid Raad van Bestuur Erasmus Medisch Centrum.

Bron: SZW, 17 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

  

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek