loading
views

Tempo Team gaat digitaal

14 januari 2008

In Groningen heeft Tempo Team een uniek uitzendconcept gelanceerd: ‘het uitzendbureau van de toekomst’. Binnen dit concept komen digitaal en dialoog echt bij elkaar.

In circa twee jaar werken alle 300 Tempo-Team vestigingen volgens dit nieuwe principe. Dankzij de vernieuwde service kunnen intercedenten de werkzoekende doelmatiger adviseren. Interactieve toepassingen in de vestiging maken het ‘shoppen’ naar een baan leuker en effectiever volgens Tempo-Team, omdat de aangeboden banen tastbaarder worden voor de consument. Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW en Peter Hulsbos, directeur Tempo-Team, openden vrijdag officieel de deuren van het eerste Tempo-Team ‘uitzendbureau van de toekomst’ in Groningen.

Werkzoekenden eerst zelf aan de slag
Doordat werkzoekenden eerst zelf aan de slag gaan, kan de intercedent zich volledig richten op zijn of haar adviestaak en werkzoekenden deskundig begeleiden. Iets wat op internet niet kan. Een servicemedewerker inventariseert bij iedere bezoeker waar men naar op zoek is. Daarna adviseert hij/zij waar dit te vinden is. Via ‘touch screens’ kan de werkzoekende de nodige informatie vinden over bedrijven en functies. Vervolgens biedt de Tempo-Team intercedent vakkundige begeleiding in een persoonlijk adviesgesprek. Er is dus meer tijd voor gerichte aandacht. Dit alles gebeurt in een informele sfeer dat mede door het nieuwe interieur tot stand komt. 

Zoeken gemakkelijker en informatiever
Door gebruik te maken van digitale technieken op de Tempo-Team vestiging, kunnen werkzoekenden in korte tijd een goed beeld krijgen van wat een bepaalde baan inhoudt, wie de werkgever is en of het een goede match zou kunnen zijn. Bovendien gaat het oriëntatie proces sneller. Alle bezoekers kunnen de aanwezige interactieve ‘touch screens’ gebruiken voor het vinden van een baan, via films/presentaties kennismaken met werkgevers en zelf het CV en de eigen baanwensen invoeren in het systeem. Het zoeken naar een baan is hiermee gemakkelijker en informatiever.

Bron: Tempo Team, 14 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.


Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek