loading
views

FNV: deelpensioen hoog op de agenda

14 januari 2008

Deeltijdpensioen behoeft extra aandacht in 2008. “Dit is de uitkomst van een vorig jaar gehouden enquête”, zegt voorzitter Dick van Haaster van FNV Bouw in zijn nieuwjaarstoespraak.

“Eerder met pensioen is gewenst en staat onder druk. Voor veel werknemers is door allerlei factoren de pensioenuitkering niet altijd toereikend om eerder uit te kunnen stappen. Daarom gaan wij ons hard maken voor deeltijdpensioen. Want later een goed pensioen, betekent dat je er nu wat aan moet doen.”

Liever deeltijd dan minder pensioenpremie
Opvallend is dat deeltijdpensioen in het onderzoek veel hoger scoorde dan de maatregel om minder pensioenpremie te betalen. Terwijl die maatregel toch netto meer geld oplevert. Deeltijdpensioen levert voor werknemers veel voordelen op. Ook voor de sectoren levert het winst op. Er is immers sprake van (gedeeltelijk) behoud van gekwalificeerde arbeidskrachten. En ouderen kunnen In minder (werk)tijd wellicht (relatief) productiever zijn. Voor de economie betekent dit dat de arbeidsparticipatie toeneemt, ten minste in vergelijking tot het gegeven dat mensen volledig eerder stoppen.

Bron: FNV Bouw, 14 januari 2008


Ontvang met FlexNieuws gratis actuele vakinformatie! Meld je hier aan.   

FlexService levert software voor flexibele arbeid.

FlexOffice is het online service centre voor de snelste en beste urenverwerking.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek